Vissen

Vissen zijn ideale dieren, ze zijn te houden in een aquarium of buiten in de vijver en leuk om naar te kijken. De verzorging van vissen kan echter complex zijn en nauwkeurig luisteren, zeker wanneer het gaat om tropische aquaria.
Deze artikelen gaan over het verzorgen van zowel vissen die binnen als buiten gehouden worden. Lees alles over voeding, verzorging en de leesomgeving van alle soorten vissen, van karpers is de vijver tot sierlijke tropische vissen in een warmwateraquarium!Populair

vis in donker water

Hoe slapen vissen?

Heb je ooit wel eens een vis zien slapen? Nee? Maar kunnen ze dan wel slapen? Lees hier alles over slaap bij vissen.

vin in zee

Drinken vissen ook water?

Vissen zwemmen de hele dag in het water. Maar drinken ze nu ook van dit water? Of drinken vissen helemaal niet? Hier vind je het antwoord op deze vraag!

koi karpers in vijver

Hoe oud worden vissen?

Vissen, ze kunnen erg leuk zijn als huisdieren. In de vijver of aquarium. Maar hoe oud worden ze? Lees hier alles over de levensverwachting van vissen.


Informatie over vissen


Vissen houden in aquarium of vijver

Je vijver in de winter

Tijdens koud winterweer wil je natuurlijk voorkomen dat de vissen in je vijver doodvriezen. Met deze tips komen de vissen en planten de winter door!


Algen in aquarium bestrijden

Algen in het aquarium, voor veel mensen met een aquarium is het een bekend fenomeen. Met deze tips zijn deze algen definitief verleden tijd!


Vissoorten

Vissen bestaan in vele soorten en maten, ieder met een heel eigen uiterlijk. In totaal zijn er meer dan 30.000 verschillende vissoorten bekend. Hieronder een aantal van de meest voorkomende en bekendste vissoorten:

Zoetwatervissen

Tropische vissen