Vistuberculose, een nare visziekte

Vissen kunnen last krijgen van verschillende aandoeningen. Veelal worden ze veroorzaakt door bacteriën die ontstaan in vervuild water. Één van de ziektes die ontstaat door toedoen van een bacterie is vistuberculose. Deze ziekte is ook voor mensen erg vervelend, wees dus voorzichtig!

Vistuberculose (Mycobacterium Marinum) is herkenbaar aan het uiterlijk van de vis. Vissen die deze ziekte bij zich dragen vermageren vaak sterk. Hun eetlust gaat verloren en de buikjes raken ingevallen. Ook kunnen de kleuren van de vissen doffer worden.

Behandeling

Heeft je vis vistuberculose? dan is behandeling nodig! Vissen krijgen meestal een antibioticum voorgeschreven om de ziekte te bestrijden. Helaas helpen de medicijnen in veel gevallen niet goed of zelfs helemaal niet.

Ook mensen kunnen besmet worden

Vistuberculose, een ziekte bij vissen die veroorzaakt wordt door een bacteriële infectie. Wanneer je vis deze ziekte heeft moet je zelf ook goed uitkijken. Het is een vervelende ziekte die ook mensen kan treffen. Voor de mens is het niet dodelijk, maar vervelend is het wel. Je krijgt zelf namelijk ook een antibioticakuur voorgeschreven. Zorg dus altijd dat je een besmette vis aanpakt met handschoenen en pas op met sneetjes in je vingers of handen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *