Voeding hond

Alles over het voeden van je hond, hondenvoer en speciale dieetvoeding

Goed voer speelt een belangrijke rol in de groei en bij de gezondheid van je hond. Het dier haalt er zijn energie uit, de benodigde bouwstoffen voor de groei en ontwikkeling van het lichaam en het moet natuurlijk ook nog een beetje lekker zijn. Maar welk voer kies je het best als basisvoer? En met welk lekkers verwen je je hond wat extra? En wanneer het dier een speciaal dieet nodig heeft, welke hondenbrokken zijn dan de aangewezen keuze? Deze pagina is de plaats om te starten met lezen!
hondenvoer van verschillende merken

Verschillende soorten hondenvoer

Ieder hondenras heeft andere energiebehoeften. Een grote hond die actief is zal uiteraard meer energie nodig hebben dan een klein hondje dat voornamelijk slaapt. Daarnaast zijn er dieren die bepaalde allergieën hebben en daardoor een specifieke dieetvoeding nodig hebben. Gelukkig is er om die reden een grote verscheidenheid aan hondenvoer verkrijgbaar zodat iedere hond een passende voeding heeft.

natvoer voor honden

Natvoer

Natvoer is voor veel honden een onweerstaanbare lekkernij. Heerlijke zachte brokjes in gelei of pate. Lees hier alles over zacht- of blikvoer voor je hond, de voordelen en nadelen en welke soorten er bestaan!

Natvoer voor honden

Graanvrij hondenvoer

Als de naam al doet vermoeden is graanvrij hondenvoer vrij van granen. Er zijn geen granen als ingredient toegevoegd als vulmiddel. In plaats daarvan bevat dergelijk hondenvoer meer vlees en vis, aangevuld met voedingsstoffen die wel een toegevoegde waarde hebben voor de gezondheid van het dier. Graanvrij hondenvoer bevat dus meer essentiële ingrediënten.

Alles over graanvrij hondenvoer

Caloriearm hondenvoer assortiment

Caloriearm hondenvoer

Caloriearm hondenvoer bevat precies de benodigde voedingsstoffen, maar dan met minder calorieën. Een hond met overgewicht kan met deze dieetvoeding afvallen zonder het gevoel te hebben minder te mogen eten.

Alles over caloriearm hondenvoer


Waaraan voldoet goed hondenvoer?

Goede voeding is van belang, iedere dierspecialist zal dit benadrukken. Vaak komt er al snel een product dat aanbevolen wordt. Maar waaraan voldoet goed hondenvoer nu echt? Kwaliteitshondenvoer heeft een aantal kenmerken:

 • Vlees is het hoofd-ingredient

  Het natuurlijke dieet van honden bestaat uit vlees. Goede hondenvoeding voorziet in deze behoefte en bestaat voor het grootste deel uit vlees, vis, insecten of eieren.

 • Geen dierlijke bijproducten

  Dierlijke bijproducten zijn minder goed te verteren voor honden en voegen dus qua voedingswaarden weinig toe aan de voeding.

 • Zo min mogelijk (beter: geen) granen

  Granen zijn zijn slechter verteerbaar en geen onderdeel van het natuurlijk dieet. Ook deze vermijd je bij kwalitatieve voeding dus beter.

 • 100% natuurlijke ingrediënten

  De beste voeding bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten, geen kunstmatige producten.

Wanneer de voeding voldoet aan deze kenmerken kun je er vanuit gaan dat je te maken hebt met voeding van goede kwaliteit die de gezondheid van je maatje zo goed mogelijk ondersteunt.


Voeding voor puppy’s

Zeker in de eerste levensfase van een hond is de juiste voeding van groot belang. Goed voer bevat juist die ingrediënten die de pup nodig heeft om evenwichtig op te groeien tot een volwassen hond. Het is extra voedzaam om het lichaam te voorzien van voldoende energie in deze speelse levensfase.

Niet alleen het type voeding speelt een rol, ook de hoeveelheid die je geeft bepaalt hoe gezond het dier tot een volwassen hond kan opgroeien. En er bij stilgestaan dat het belangrijk is een duidelijk voedingsritueel met vaste tijden te hanteren?

In onderstaande artikelen lees je alles over het voeden van een pup!

Breng structuur aan in het voedingsritueel van je pup

Structuur aanbrengen in het etensritueel van je hond heeft verschillende voordelen. Je hond weet waaraan hij toe is en wanneer

Lees meer

Het belang van voeding voor je puppy

Goede voeding is onmisbaar tijdens de eerste levensfase van een hond. De eerste weken van hun leven drinken pups uitsluitend

Lees meer


Tip: koop proefverpakkingen

proefverpakkingen hondenvoer
Misschien herken je het wel: je denkt precies de juiste voeding gekozen te hebben voor je hond, precies afgestemd op de levensfase en het hondenras van je trouwe viervoeter. Je komt een mooie aanbieding tegen en koopt gelijk een 10 kilo zak omdat deze extra voordelig is. Eenmaal thuisbezorgd en in opgediend voor je hond blijkt het dier zijn neus ervoor op te halen en de brokken niet lekker te vinden!
Om dit soort situaties te vermijden kun je beter van verschillende soorten hondenvoer die passend zijn kleine hoeveelheden of probeerverpakkingen kopen. Zo kun je kijken welke variant het meest in de smaak valt. Heeft het dier zijn keuze gemaakt? Dan bestel je de grote voordeelverpakking.