Buikwaterzucht bij vissen

Buikwaterzucht, vissen kunnen met deze aandoening te maken krijgen. Wanneer de buik opzwelt kan dit een teken zijn dat de vis aan deze ziekte lijdt. Maar wat is het precies voor ziekte? En hoe is het te voorkomen?

Wat is buikwaterzucht?

Buikwaterzucht is een bacteriële infecties die veel bij vissen voorkomt. Buikwaterzucht is te herkennen aan een opgezwollen buik. Doordat de buik opzwelt, gaan de schubben van het dier naar buiten staan. Dit is de reden dat deze ziekte ook wel “schubbenruigheid” genoemd wordt. Naast een opzwellende buik kunnen ook de ogen uit gaan puilen. Bij baarsachtigen zijn inwendige wormen en flagellaten (een soort parasiet) vaak de veroorzakers van deze ziekte.

Bacteriële infectie

Bacteriële infecties komen veel soorten voor bij vissen. Vaak ontstaan deze ziektes door niet tijdig reinigen van het filter van het aquarium. Vaak zijn deze infecties ook nog eens lastig te behandelen. Deze inwendige bacteriële infecties kunnen echter erg veel schade aanrichten aan de vissen.

Buikwaterzucht voorkomen

Belangrijkste reden voor het ontstaan van dergelijke infecties is vervuild water. Maak daarom altijd tijdig de filters en pomp schoon en ververs het water met regelmaat. Op deze manier is de waterkwaliteit optimaal en is de kans op ziektes kleiner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.