Help je huisdier de warmte door

Het is warm in Nederland, dat zal je vast niet ontgaan zijn. Buiten lopen de temperaturen op tot ongekende hoogte. Door goed te drinken en met af en toe een verkoelend ijsje redden wij mensen het prima. Maar onze huidieren kunnen wel wat extra hulp gebruiken! Die kunnen niet altijd zelf even de verkoeling opzoeken.

Gelukkig is er een hoop dat je als baasje kunt doen! We hebben de handigste tips en trucs uit de archieven van Dierennieuws verzameld en op een rijtje gezet:

Tips voor katteneigenaren

Kat koel houden bij warm weer

Krijgen ze het niet warm? Moeten ze door hun baasjes koel gehouden worden, of kunnen ze dit prima zelf? Ontdek hoe katten goed koel blijven en wat je zelf kunt doen om je kat de warme dagen prettig door te helpen!

Verder lezen

Voorkom uitdroging bij je kat

Katten hebben voldoende water nodig om te kunnen leven. Om de vochthuishouding op het juiste niveau te houden is voldoende water drinken daarom van groot belang.

Verder lezen

Tips voor hondeneigenaren

Oververhitting bij je hond voorkomen

Het is belangrijk je hond altijd goed koel te houden en te voorkomen dat het dier te warm wordt. Met deze tips en maatregelen kan ook je hond lekker genieten van de zomer!

Verder lezen

Verkoeling voor je hond in de zomer

Voor honden zijn de zomermaanden echter niet altijd een pretje. Om te voorkomen dat je huisdier oververhit raakt, is het dan ook van groot belang altijd voor voldoende verkoeling te zorgen.

Verder lezen

Tips voor overige diersoorten

Konijn koel houden in de zomer

Hoe zorg je ervoor dat je konijn het niet te warm krijgt? Met de tips in dit artikel blijft je konijn de hele zomer lang lekker koel!

Verder lezen

Help vogels de droogte en warmte door!

Veel dieren hebben het extra moeilijk gedurende de warme dagen, zo ook de vogels. Ze moeten steeds verder vliegen om goed water te vinden. Oververhitting ligt dan al snel op de loer. Maar gelukkig kun je zelf een handje helpen!

Verder lezen

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *