Help vogels de droogte en warmte door!

Niet alleen honden, katten en konijnen hebben extra aandacht nodig gedurende de lange warme periode met extreme droogte. Vele andere dieren hebben het extra moeilijk, zo ook de vogels. Water is steeds lastiger te vinden. De vogels moeten steeds verder vliegen om goed water te vinden. Oververhitting ligt dan al snel op de loer. Maar gelukkig kun je zelf een handje helpen!

Schoon drinkwater

Uitdroging en oververhitting zijn het grootste probleem, zeker bij lange perioden van droogte. Vogels kunnen door het warme weer en gebrek aan goed schoon water het sneller te warm krijgen. Doordat ze ook meer inspanning moeten verrichten om voedsel te vinden, is voldoende schoon (drink)water een must voor de mussen en andere vogels. Reden genoeg om de vogels een handje te helpen!

Oververhitte vogels herkennen

Een oververhitte vogel is gemakkelijk te herkennen. Het dier is lusteloos en ademt snel. Vaak spreidt de vogel zijn veren om wat extra verkoeling te zoeken. Maar het meest kenmerkende is nog wel de snavel die veelal gespreid open staat. De vogel hijgt om vocht te verdampen via de tong en het bekje, alles om een beetje verkoeling te vinden. \

Help de vogels de droogte door

Gelukkig kun je de beestjes zelf gemakkelijk helpen door een schoteltje of bakje vers en schoon water in je tuin te zetten. De vogeltjes kunnen er uit drinken en lekker in badderen om zo hun verendek in optimale conditie te houden. En zeg nu eerlijk, hoe leuk is het om al die vogels in je tuin te kunnen aanschouwen? Let natuurlijk wel even op dat je het bakje buiten bereik van katten en andere dieren zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *