Buitenkonijn voorbereiden op vrieskou

Het is koud in Nederland, stevige nachtvorst en zelfs overdag komt de temperatuur niet boven het vriespunt uit. Voor buitenkonijnen niet de ideale omstandigheden. Maar hoe bereid je je konijn voor op de kou? Met deze tips komt je konijn in de tuin de koude dagen prima door!

Kan een konijn buiten blijven staan in de vrieskou?

Konijnen zijn in staat strenge vorst goed te doorstaan. Ze kunnen dus prima buuren blijven in de winter, zelfs met strenge vorst. Konijnen vormen naarmate het kouder wordt een dikke wintervacht en een vetlaag waardoor warmte goed vastgehouden wordt. Met temperaturen van – 15 of nog lager heeft een konijn geen probleem. Wel is het belangrijk een konijn geleidelijk te laten wennen aan de kou. Zet een konijn dat nog niet buiten is geweest dus niet buiten vlak voor een koude periode. Het dier heeft dan geen tijd een wintervacht te ontwikkelen en zal vrieskou waarschijnlijk niet overleven. Plaats het dier daarom in de zomer vast buiten.

Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je konijn nog prettiger de winter door te laten komen:

Het hok klaar maken voor de kou

Ten eerste is een goede leefomgeving natuurlijk van groot belang. Zo moet je voorkomen dat het dier op de tocht staat, zeker bij vrieskou. Maak het buitenkonijnenhok daarom tijdig winterklaar. Onderstaande artikel omschrijft hoe:
buitenhok konijn winterklaar maken

Zorg voor goed drinkwater

Wanneer je niet de juiste voorzorgsmaatregelen treft zal het drinkwater van je konijn bevriezen. Drinkwater is een van de belangrijkste levensbehoeften van je knagen. Voorkom dus dat de drinkfles bevriest. Onderstaande artikel gaat dieper in op het voorkomen van een bevroren drinkfles.
bevroren drinkfles voorkomen

Wanneer je bovenstaande tips in acht neemt gaat je dier vrolijk knagend de winter door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.