Bevroren drinkfles konijn voorkomen

Hoe voorkom ik dat het water in de drinkfles van mijn konijn bevriest in de winter?

Wanneer het kouder wordt is het erg belangrijk het drinkwater van een buitenkonijn goed in de gaten te houden. Bij vrieskou bevriest het water snel waardoor het konijn niet meer kan drinken. Gelukkig is bevriezing goed te voorkomen. Waakzaamheid blijft echter altijd nodig.

Druivensuiker bij het water

Een gemakkelijke methode om te voorkomen dat het water van je konijn bevriest is door een klein beetje druivensuiker aan het flesje toe te voegen. Druivensuiker voorkomt bevriezing en geeft daarnaast wat extra energie om de koude dagen door te komen. Let wel goed op! Deze methode werkt tot op zekere hoogte, extreme vrieskou kan nog steeds ervoor zorgen dat het water bevriest. Daarnaast is het af te raden te lange periode druivensuiker toe te voegen aan het water, dit kan de gezondheid van het konijn schaden. Raadpleeg altijd de dosering op de verpakking en gebruik het maximaal een paar weken per jaar.

Druivensuiker voor konijn bestellen

Sok of doek om het flesje

Het flesje warm houden werkt uiteraard ook goed. Een sok of theedoek rond het flesje wikkelen zorgt ervoor dat het water minder makkelijk kan bevriezen. Dit werkt uiteraard alleen bij een flesje. Hier zijn ook speciale hoesjes voor. Deze houden het water warmer


thermocover drinkfles warmer Thermocover drinkfles warmer

Belangrijk is met echt lage temperaturen sowieso altijd alsnog regelmatig te controleren of het water nog vloeibaar is.

Controleer regelmatig of het water nog steeds vloeibaar is

Wanneer het vriest is het raadzaam het water meerdere keren per dag te controleren. Goede gewoonte is om bij elke controle het water direct even te vervangen.

Zorg dat de rest van het hok ook winterklaar is

Naast het water is het verstandig ook aandacht aan de rest van het hok te besteden. Tocht en kou kunnen ervoor zorgen dat het konijn het koud krijgt en ziek wordt. Met deze handige tips maak je het hok snel winterklaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *