Buitenkonijnenhok winterklaar maken

Een buitenkonijn kan prima het hele jaar buiten wonen. Een goed ingericht buitenhok is dan wel een must. Onder normale weersomstandigheden volstaat een flinke bodem van zaagsel met daarop stro en hooi. Wanneer de winter in aantocht is, zijn echter wat aanpassingen nodig om je vriendje ook met koude weersomstandigheden er lekker warmpjes bij te laten zitten.

Buitenhok konijn winterklaar maken

Wanneer het weer slechter wordt en de kou intreedt, is het belangrijk een konijnenhok dat buiten staat goed tochtdicht te maken. Ondanks de dikke vacht kan een konijn ziek worden wanneer het tocht in het hok. Zorg er daarom voor dat de wind niet naar binnen kan komen. Maak kieren en gaten dicht en zorg dat wanneer het gaat vriezen de tralies afgedicht wordt met bijvoorbeeld een jute zak.

Naast het vermeiden van tocht is warmte creëren erg belangrijk. Zet het hok daarom op een beschutte plek neer, bijvoorbeeld onder een afdakje of een boom of struik. Zorg daarnaast voor een goede hoeveelheid extra stro. Een verdriebubbeling van de normale hoeveelheid is een goede maatstaf om aan te houden.

Waterfles

Wanneer het stevig vriest kan het water in het waterflesje van een konijn bevriezen. Om te voorkomen dat het water bevriest kun je het waterflesje goed inpakken. Daarnaast blijft het water vloeibaar door een klein beetje druivensuiker toe te voegen. Dit geeft het konijn als extra voordeel wat extra energie voor de koude dagen.

Bij strenge kou is een drinkflesje met metalen balletje af te raden. Dit flesje kan erg koud worden wat ervoor kan zorgen dat het tongetje van het konijn vastvriest.

Lees meer over het vloeibaar houden van water in een buiten konijnenhok in de winter.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *