5 meest gemaakte fouten door hondeneigenaren

Wat zijn de meest voorkomende fouten die hondenbezitters maken met hun honden? We interviewden een aantal dierenartsen en deze vijf fouten werden vaak genoemd.

1. Geen jaarlijks onderzoek

Veel hondeneigenaren vergeten de jaarlijkse check. Deze jaarlijkse onderzoeken zijn belangrijk en kunnen gezondheidsproblemen vroeg vinden, hierdoor zijn de meeste problemen veel beter behandelbaar.

2. Geen actuele ID-tag of microchip

Veel honden hebben geen actuele ID-tag of microchip waardoor een verloren huisdier niet snel terug kan worden gebracht naar de eigenaar. Zonder identificatie worden veel honden niet terug gebracht naar hun eigenaren.

3. Bezuinigen op voeding

Een goede kwaliteit voedsel is belangrijk voor honden. Hierop besparen kan een probleem worden. Honden hebben een hoge kwaliteit en evenwichtige voeding nodig die is gemaakt voor een bepaalde levensfase. Investeren in de juiste voeding zorgt ervoor dat het dier gezonder blijft en bespaart tripjes naar de dierenarts!

4. Geen dagelijkse controle

Het is belangrijk om honden dagelijks te controleren, honden kunnen een ziekte goed verbergen en als je het pas later merkt kan dit probleem al ver gevorderd zijn. Daarom is het belangrijk om op vroege tekenen van problemen te letten, denk hierbij aan het urineren, ontlasting, houding en eetlust van iedere dag.

5. Niet bewust van giftige stoffen en medicijnen

Veel eigenaren van honden schenken geen aandacht aan giftige stoffen en medicijnen die honden in het huishouden binnen kunnen krijgen. Zorg dat rattengif, anti-vries en medicijnen achter slot en grendel liggen en let ook vooral op met het weggooien van deze middelen in de prullenbak. Maar ook minder voor de hand liggende dingen als druiven kunnen voor honden en katten zeer schadelijk zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.