Een vogel tam maken

Hoe leuk is het niet als je vogel bij je komt? Uit je hand eet. niet bang is voor je. Een tamme vogel kan een heel leuk huisdier zijn. Maar dat je vogel daadwerkelijk tam is, is niet vanzelfsprekend. Hier moet je zelf aan werken en aandacht in steken. Doe je dit niet, dan kan het een schuw dier worden dat het best in de kooi blijft. In dit artikel daarom aandacht voor het tam maken van vogels!

Vroeg beginnen

Als je een vogel tam wilt maken, dan moet je vroeg beginnen. De meeste vogels zijn dan goed tam te krijgen, maar elke vogel is anders. Het is dus niet vanzelfsprekend dat je hem zo mak als een lammetje krijgt.

Heb geduld

Het tam maken van een vogel duurt soms een hele tijd. Als je het rustig opbouwt kun je ervoor zorgen dat hij je steeds meer vertrouwt. Het beestje zal dan uit je hand komen eten en veel vogels, zoals grasparkieten, zullen met plezier op je schouder of hoofd komen zitten. Je moet nooit verwachten dat dit binnen een week gebeurt, het duurt even voor de vogel je vertrouwt. Bovendien heeft je vogel een eigen willetje en kan een beestje ook best schuw zijn. Het is mogelijk dat hij hier nooit overheen komt, of erg eenkennig is en alleen bij het baasje op de hand of schouder wil zitten.

Uit je hand laten eten

Je krijgt het beste resultaat als je begint als je vogel nog klein is. Zodra hij zelfstandig kan eten kun je hem lokken met iets lekkers en dat in je hand houden. Door regelmatig met je hand in zijn buurt te komen, zonder dat er iets gebeurt, kan hij wennen aan je aanwezigheid. Al snel heb je zo’n brutale vogel dat hij zonder te twijfelen uit je hand komt eten. Is hij aan je gewend? Dan kun je hem ook vrij door de kamer laten vliegen en vanuit daar lokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *