Ontsnapte slang vangen met slangenval

Een slang als huisdier is leuk. Maar heel af en toe komt het wel eens voor dat een slang ontsnapt uit zijn terrarium. Vooral in de zomer komt het geregeld voor: nieuwsberichten over ontsnapte slangen. Wanneer dit gebeurt wil je natuurlijk zo snel mogelijk het dier weer terug in zijn verblijf.

Slang ontsnapt

Het is zo gebeurd: het terrarium is niet volledig afgesloten en de slang ontsnapt en baant zich een weg naar buiten de tuin in. Nu is het zaak het dier zo snel mogelijk weer te vangen. Een grote slang als een boa of python zijn meestal snel weer te vinden, maar een kleiner exemplaar kan wel eens lastiger worden. Het dier kan zich op vele plekken schuilhouden.
Je kunt het jezelf gelukkig wat gemakkelijker maken door een slangenval uit te zetten. Deze zijn in dierenspeciaalzaken verkrijgbaar, maar ook gemakkelijk zelf te maken.

Zelf een slangenval maken

ALs je slang ontsnapt is, kun je een slangenval maken om zo het dier weer te vangen. Je hebt hier een PVC pijp voor nodige en twee trechters. De trechters bevestig je met de smalle opening naar binnen gekeerd op de uiteinden van de PVC buis. Op deze manier kan de slang zijn weg gemakkelijk naar binnen vinden, maar vervolgens niet meer uit de pijp ontsnappen. Plaats de val langs een muur in huis of in je tuin. Slangen voelen zich onveilig in open ruimtes en zoeken daarom beschutting door zich dicht langs muren of obstakels voort te bewegen. Om de kans te vergroten dat het reptiel in de val loopt kun je een muisje of een ratje uit de diepvries in de val leggen om zo de slang in naar de val te lokken. Daarna is het afwachten!

Waarschuw politie altijd bij ontsnappen van gevaarlijke slangen

Is je ontsnapte slang een gevaarlijke soort? Waarschuw altijd de hulpdiensten en wacht in dit geval niet rustig af tot het dier in je val loopt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.