Falabella, een klein en uniek paardenras

De Falabella is een paardenras dat zijn vindt in Argentinië. Oorspronkelijk is het een kruising van diverse soorten Criollo-paarden en – in mindere mate – rassen uit Europa en Azië. Het ras is vernoemd naar de familie Falabella. Deze familie begon in het midden van de negentiende eeuw deze paardjes te fokken. Het ras zoals we het nu kennen ontstond uiteindelijk in 1930.

Uiterlijke kenmerken

Falabella’s zijn vrij klein. De schofthoogte van dit paardenras bedraagt maximaal 87 centimeter. Ondanks deze kleine afmetingen wordt het soort niet gezien als pony, maar als volwaardig paard.

Voeding

Uniek is het vermogen te overleven door het eten van insecten en kleine reptielen. Hierin is de Falabella uniek ten opzichte van andere paardensoorten. Veel fokkers raden voor dit soort paard een gevarieerd dieet aan waarin ook insecten en kleine reptielen zijn opgenomen.

Leuk feitje

Falabella’s zijn in nog een andere eigenschap anders dan andere paarden: als enige paardensoort kunnen Falabella’s braken zoals ook mensen en verschillende andere diersoorten als katten en honden dat kunnen. Alle overige paardenrassen kunnen dit niet.

Een gedachte over “Falabella, een klein en uniek paardenras

  • 19 januari 2018 om 17:03
    Permalink

    Ik wist niet dat er paarden bestaan die maximaal 87 centimeter hoog zijn! Ik heb altijd paarden willen fokken, en volgend jaar laat ik mijn droom uitkomen omdat ik naar de boerderij verhuis. Misschien koop ik ooit de Falabella!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.