Verschil tussen een lama en een alpaca

Met name alpaca’s hebben in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Het dier heeft een opvallend vrolijke uitstraling, wat maakt dat veel mensen al snel verliefd op de dieren worden. Maar het komt regelmatig voor dat men een alpaca met een lama verwisseld of andersom. Gelukkig zijn er een aantal duidelijke verschillende op te merken tussen de dieren! In dit artikel vertellen we je meer over de verschillen tussen beide diersoorten. Zo weet je voortaan precies welk dier je voor je hebt!

#1: Groot verschil in oren van beide diersoorten

Allereerst kun je naar het verschil in de oren van lama’s en alpaca’s kijken. Een lama heeft vaak een ietwat banaan-vormige oren, terwijl alpaca’s opvallen door hun hele rechte en puntige oortjes.

#2: Let op de vorm van het hoofd

Ook in de vorm van het hoofd van alpaca’s en lama’s vallen verschillen op te merken. Zo is het hoofd van een alpaca van veel meer wol voorzien, dan die van een lama. Daarbij is het hoofd van een alpaca compacter dan die van een lama. Juist de compactheid van de alpaca maakt dat veel liefhebbers deze dieren zo’n schattige uitstraling vinden hebben.

#3: Verschil in het type wollen vacht

Naast het verschil in de oren en het hoofd van beide dieren, valt er een verschil op te merken in hun vacht. Een lama heeft over het algemeen een erg dikke wollen vacht, waar geen kleding mee te maken valt. Dit geldt echter niet voor alpaca’s! De wol van alpaca’s wordt als zeer waardevol gezien en is erg fijn. Je kunt de wol van een alpaca in talloze kleuren tegenkomen.

Een gedachte over “Verschil tussen een lama en een alpaca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *