Nestmateriaal voor hamsters

Hamsters maken graag een nestje om zich thuis te voelen. Vergeet dan ook nooit om in het verblijf een huisje neer te zetten en dit in te richten met nestmateriaal. Tegenwoordig zijn er tientallen soorten nestmateriaal voor hamsters te koop. Hieronder een aantal tips voor het gebruik van het juiste materiaal.d

Papier en hooi

Ten eerste heeft de hamster behoefte aan warmte. Papier en hooi zijn hierbij prima bruikbaar. Het goedkoopst is om toiletpapier of keukenpapier te nemen. Dit papier houdt de hamster niet alleen warm, hij kan er ook zonder gevaar lekker aan knagen om er een nestje van te maken. Kies wel voor niet-geparfumeerd papier dat niet is voorzien van patronen en afbeeldingen. De parfum en inkt zijn niet goed voor het dier.

Ook hooi houdt veel warmte vast. De hamster kan er bovendien lekker aan knabbelen. En hooi weegt bijna niets, zodat de hamster de sprietjes hooi makkelijk kan verplaatsen.

Hamsterwatten en NoSmell

Over hamsterwatten is niet iedereen even enthousiast. Hamster zouden er verstrikt in kunnen raken en vervolgens stikken. Beter is dan bijvoorbeeld NoSmell. Dit materiaal houdt de hamster niet alleen warm, het voorkomt ook nare urinegeurtjes.

Het beste is diverse materialen uit te proberen. Je ziet dan al snel welk materiaal jouw hamster het prettigst vindt om een nestje van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *