Lichaamstaal van de chinchilla

Chinchilla’s zijn bijzondere dieren die door middel van hun lichaam een hoop duidelijk maken. Wist je bijvoorbeeld dat de chinchilla een schril piepend geluid maakt als hij bang is of pijn heeft? Ook als het beestje verkeerd wordt vastgepakt door zijn baasje, maakt hij zo’n geluid. In dit artikel meer over de manieren waarop chinchilla’s bepaalde emoties uiten.

Lichaamstaal van je chinchilla

Als een chinchilla boos is, maakt hij een krassend geluid. Ook opent hij dan zijn bekje en laat hij zijn tanden zien. Bij gevaar brengt de chinchilla een hard en schril fluitgeluid voort. Met dat geluid waarschuwen ze instinctief hun soortgenoten. Als je meerdere chinchilla’s in een kooi hebt, dan zullen zij direct reageren op dit geluid door rond te springen in de kooi of door hun kopje te heffen en alert om zich heen te kijken.

Van nature is een chinchilla een nieuwsgierig beestje. Zet je nieuwe spullen in zijn kooi, dan zal hij daar uitgebreid aan snuffelen. Ook proeft hij er even aan door er zachtjes in te bijten. Een bange chinchilla zal proberen zich te verstoppen in een hoekje en wegrennen als het “gevaar” te dichtbij dreigt te komen. Een ongelukkige chinchilla herken je doordat hij stil in een hoekje blijft zitten. Ook zal hij vermageren en zijn eigen vacht toetakelen. Net als een mens heeft een chinchilla volop aandacht nodig om gezond en gelukkig te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *