Benodigdheden voor opvoeding van je hond

Bij het opvoeden van een pup mogen een aantal hondenspullen niet ontbreken. Op deze pagina besteden we aandacht aan hondenspulletjes die je in huis moet halen. Zo zorg je ervoor dat je pup zich snel thuis en op zijn gemak voelt.

Bench en hondenmand

Één van de eerste dingen waar je aan dient te denken is het maken van een eigen en vertrouwd plekje voor je hond. Een plek waar het dier zich veilig voelt, ongestoord kan slapen en naartoe kan wanneer hij bang is. Een bench en hondenmandje zijn dan ook de eerste hondenspullen die je móet aanschaffen. Kies een bench die past bij de grootte van je pup. Deze mag dus niet te groot zijn maar ook zeker niet te klein: hij moet er net in kunnen staan en ronddraaien. Met een bench kan je de pup daarnaast gemakkelijker leren zindelijk te worden. Pups vervuilen namelijk nooit hun eigen nest.

Meer info: hondenmand | hondenbench

Hondenspeeltjes

Ten tweede schaf je natuurlijk direct hondenspeeltjes aan. Aan hondenspeelgoed is in de winkels bepaald geen gebrek!, er is keuze voor iedere soort hond, groot en klein! Voor in huis maar ook buiten kan je van alles vinden. Frisbees, speelballen, massageballen, speeltouwen (niet alleen leuk maar ook goed voor het gebit!) en ga zo maar door. Met hondenspeelgoed kun je spelenderwijs jouw puppy trainen. Daarnaast is het natuurlijk uitermate vermakelijk het kleine diertje te zien spelen!

Iets om op te kauwen

Puppy’s maar ook volwassen honden kauwen graag op van alles en nog wat. Vooral pups kauwen vanaf een bepaalde leeftijd veel, zeker vanaf het moment dat ze tanden krijgen. Om te voorkomen dat je bankstel, schoenen en meubilair eraan gaan, is het raadzaam dingen te kopen waarop hij zijn aandacht kan richten en waar hij zonder schade aan te richten lekker op kan kauwen. Koop een kauwbot dat geschikt is voor jonge hondjes en een speciaal speeltje.

Riem

Uiteraard mogen een riem en halsband niet ontbreken als je een pup in huis haalt. Zeker bij een pup is het belangrijk het dier altijd goed aan te lijnen tijdens wandelingen. Er zijn verschillende soorten riemen: vaste riemen die slechts een tot een paar meter lang zijn tot rollijnen van 10 meter. Let met het aanschaffen van de halsband op dat deze goed past om de nek van de pup en daar ook mee kan meegroeien.

Meer info: hondenriem

Koekjes en lekkers

Tot slot: vergeet ook zeker niet iets lekkers te kopen voor je pup! Niets is leuker dan hem af en toe eens lekker te verwennen. Daarnaast zijn snoepjes en koekjes ook uitstekend te gebruiken als beloning tijdens het trainen en opvoeden van de pup. Koop bij voorkeur speciale lekkernijen die speciaal voor pups zijn. Deze bevatten goede bouwstoffen voor het dier en zijn veilig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.