Veluwe vraagt hulp, welke dieren zie je?

Nationaal Park De Hoge Veluwe vraagt de hulp van de mensen thuis om dieren te tellen. Vele camera’s in het natuurpark maken constant opnamen, zoveel opnamen, dat de medewerkers zelf geen tijd hebben om alle beelden te bekijken en aan te geven welke dieren zichtbaar zijn. En daar vraagt het park nu de hulp van de mensen thuis! Benieuwd hoe je zelf mee kunt doen? Lees verder! Wij identificeerden vast een paar reeën!

Camera”vallen”

Verspreid over het natuurgebied staan tientallen cameravallen die dag en nacht opnamen maken. Wanneer er zich in beeld van de camera’s beweging voordoet starten ze direct met opnemen. Deze foto’s en filmpjes worden allemaal opgeslagen en bewaard. Het resultaat is miljoenen foto’s en vele uren aan videomateriaal. Door dit grote aantal opnames kan echter lang niet ieder beeld bekeken worden. Om hier verandering in te brengen vraagt Nationaal Park de Hoge Veluwe nu een oproep aan het publiek:

Meekijken naar de beelden: Project Snapshot

Samen met de Wageningen Universiteit heeft het natuurpark de beelden nu via internet beschikbaar gesteld. Vanaf dinsdag worden de beelden geüpload en stap voor stap online beschikbaar. Je kunt vanaf vandaag dan ook direct zel meedoen! Via onderstaande link kun je direct aan de slag:

https://www.hogeveluwe.nl/nl/ontdek-het-park/natuur-en-landschap/snapshot

Meer leren over de dieren

De informatie die de beelden geven wordt gebruikt om beter inzicht te verkrijgen over de verspreiding van de dieren over het natuurgebied. Daarnaast hoopt het nationale park meer te weten te komen over het aantal dieren dat in het gebied leeft. Grappig feitje dat eerder al uit de beelden naar voren kwam: de dieren kennen de openingstijden van het park. Direct na sluitingstijd worden de dieren actiever en komen ze tevoorschijn.

Foto: Één van de te identificeren beelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *