Jonge hyena Dierenpark Amersfoort voor eerst buiten

Cheka, de jongste telg uit de hyenafamilie in Dierenpark Amersfoort, mocht voor het eerst naar buiten! En net als alles wat nieuw is, was dat nog een beetje spannend. De eerste stapjes waren wat onwennig, maar inmiddels voelt de jonge hyena zich prima op haar gemak en verkent ze het verblijf tot in de kleinste puntjes!

Voor bezoekers zijn de dieren op een bijzondere manier te bekijken: via een tunneltje kunnen ze lopen naar het midden van het hyenaverblijf, vanwaar ze een panoramisch uitzicht op deze roofdieren hebben. Hier is de jongste telg vanaf nu dus ook met regelmaat te bewonderen. Bekijk haar eerste stapjes in het buitenverblijf op onderstaande video:

Cheka de hyena

Cheka (Swahili voor “lachen”) werd 18 maart dit jaar geboren en is de vijfde hyena in Dierenpark Amersfoort. Naast de nieuwkomer leven ook haar vader, moeder en haar oudere broer en zus in de dierentuin. De eerste pup die moeder Osaghie kreeg overleed. In 2016 zijn de broer en zus als tweeling ter wereld gekomen en sinds dit jaar is de familie dus uitgebreid met een nieuw zusje voor deze tweeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.