Onverwacht kamelenjong voor Dierenpark Amersfoort

Het aantal bewoners van Dierenpark Amersfoort is onverwacht uitgebreid. Kameel Freja heeft plots een jong gekregen. Voor de medewerkers van het park kwam de geboorte als een complete verrassing.
De dierverzorgers werden tijdens hun ochtendronde verrast met de nieuwkomer, vertelt Willem Verdonck, hoofddierverzorger van het dierenpark. “Opeens lag daar een klein kameeltje naast kersverse moeder Freja”. Voor de medewerkers van het park was de ontdekking een complete verrassing. Ze wisten niet dat de kersverse moederkameel zwanger was. “Zoals het er nu naar uitziet maken moeder en jong het goed”. Vlak na de ontdekking probeerde het jong al op te staan en daarna begon het zelfs te drinken. “Het jong heeft wel zo’n dertien maanden in de buik gezeten, dus het staat nog wat onwennig”, aldus Willem Verdonck.


Eerste stapjes van de jongste telg uit de kamelenkudde

Met de geboorte is de kudde in het park uitgegroeid tot vijf kamelen. Het geslacht van het dier is nog niet bekend en om die reden is nog geen naam voor het dier verzonnen. Het jong is direct al buiten te bewonderen in “de Stad der Oudheid” in DierenPark Amersfoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.