Max en Luna populairste katten- en hondennamen

Max en Luna zijn dit jaar de populairste namen voor honden en katten. Ieder jaar worden de populairste namen weer in kaart gebracht en dit jaar wint Max weer bij de honden. De eerste plek bij katten is voor Luna, die nieuw op plaats 1 is.

Max populairste hondennaam

Max is dit jaar wederom de meestvoorkomende hondennaam. Al sinds 2016 voert deze naam de lijst met top-10 hondennamen aan. De populariteit van deze naam lijkt te danken aan het succes van Max Verstappen in de Formule 1 sinds dat jaar. De top-5 namen gebruikt bij honden ziet er als volgt uit:

  1. Max
  2. Pop
  3. Bella
  4. Bailey
  5. Bo

Luna populairste kattennaam

Bij katten is Luna het afgelopen jaar de meest gekozen naam en heeft hiermee Pip van de eerste positie verdrongen. Ook bij katten staat Max hoog: een nummer 5 notering. De volledige top-5 ziet er als volgt uit:

  1. Luna
  2. Pip
  3. Nala
  4. Coco
  5. Max

Vernoeming naar Disneyfiguren

Opvallend is dat veel huisdieren naar fictieve figuren vernoemd worden. Vooral Disneyfiguren zijn erg in trek. Zo kennen we Nala natuurlijk allemaal uit The Lion King en Coco is eveneens een creatie van Disney.

Het namenonderzoek onder huisdierenbezitters wordt sinds 2006 ieder jaar uitgevoerd door Reaal Dier & Zorg. Dit jaar zijn de namen die ruim 120.000 polishouders hun huisdieren gaven meegenomen in het onderzoek.

Op zoek naar een originele naam?

Krijg je binnenkort een hond of kat en ben je nog op zoek naar een leuke naam? Bekijk dan eens ons artikel “hondennamen” voor een uitgebreide lijst met leuke en originele suggesties! (Niet alleen leuk voor honden, maar veel namen passen uitstekend bij katten!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.