Fijne dag van de hond 2018!

Het is vandaag, 27 mei 2018, de nationale dag van de hond! En daar willen we even bij stilstaan. Want de trouwe viervoeters zijn voor vele Nederlanders hun alles.

1,5 miljoen honden

Bijna één op de vijf Nederlandse huishoudens heeft namelijk een of meerdere honden in huis, wat neerkomt op zo’n 1,5 miljoen honden! Groot, klein, actief of juist lekker relaxt, iedere hond is anders! Maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn alles voor hun baasjes en geven onvoorwaardelijke trouw en liefde. Niet zo gek dus dat deze dieren eens per jaar specifiek in het zonnetje worden gezet om iets terug te doen voor ze!

Je hond extra verwennen

Natuurlijk verzorg je je hond altijd op en top en geef je hen zo nu en dan (en soms wat té vaak) iets lekkers! Wij als hondenbaasjes herkennen het allemaal. Wil je écht iets leuks doen met je hond? Overweeg dan één van onderstaande tips en verras je viervoeter vandaag met écht een speciale dag:

Je hond zijn favoriete wandeling

Welke wandeling is je hond gek op? Waarmee doe je hem het grootste plezier? Een wandeling door de bossen of langs het strand maakt veel honden dolblij! Neem er lekker de tijd voor en je zult zien dat je je dier niet blijer kunt maken.

Favoriete avondmaal

Na een lekkere wandeling is het natuurlijk tijd voor een goede maaltijd om weer op adem te komen. Pak eens uit en geef je hond zijn favoriete eten waar hij dol op is. Lekker natvoer of een stuk vlees, vandaag is zijn dag en mag je hem goed verwennen!

Leuk speeltje kopen

Voor veel honden is er niets leuker dan spelen met hun baasje. Lekker ravotten en rondrennen achter een bal of frisbee. Trek er daarom lekker op uit en daag je hond uit met een leuk spel! Heb je een iets minder actieve hond? Dan kan een leuk hondenspeeltje voor in huis het perfecte cadeautje zijn!

Iets lekkers

En uiteraard mag iets lekkers niet ontbreken op de dag van de hond! Dat ene bot wat hij zo lekker vind of een extra snoepje en je zult zien dat je hond je dankbaar is!

Wat is de nationale dag van de hond?

Tijdens de nationale dag van de hond openen vele diereninstellingen hun deuren en worden leuke activiteiten georganiseerd voor baasje en hond. Daarnaast kunnen mensen die overwegen een puppy aan te schaffen zich volop laten informeren over wat hierbij komt kijken. Er worden demonstraties gegeven waarbij wordt laten zien waartoe honden in staat zijn en uiteraard kunnen (toekomstige) hondenbaasjes alle informatie inwinnen die ze wensen van de vele aanwezige experts! Kortom, een dag die volop in het teken staat van de hond! Bekijk dus zeker of er iets leuks in de buurt te doen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *