Koi karper

Koi karpers zijn populaire vissen onder vijverbezitters. De fel gekleurde vissen zien er mooi uit en zijn leuk om in een vijver te houden. Maar koi karpers kunnen veel geld kosten en de verzorging vergt tijd en geld.

Afkomst koi

Er gaan verschillende verhalen rond over de afkomst van koi karper. De meeste verhalen herleiden de vissoort naar de Romeinen. Dit volk zou koikarpers meegenomen hebben tijdens hun tochten naar Europa, Afrika en Azië. Op deze manier werd de koi steeds breder verspreid, waaronder ook in China. Hier werden de vissen, voornamelijk de gekleurde varianten, gezien als heilige vissen. Karpers stonden voor kracht, wijsheid, doorzettingsvermogen en geluk.

Koi karpers in de vijver

Tegenwoordig is de koi karper een populaire vis voor in de vijver. De Japanse koikarper is een van de meest gehouden varianten. Onder ideale omstandigheden kan deze vis uitgroeien tot een exemplaar van maar liefst 80 centimeter en maar liefst veertig jaar oud worden! Leuk aan deze vissen: ze worden snel handtam en kunnen dan zelfs uit je hand eten.

Kosten

Koikarpers kunnen erg duur zijn. Wanneer je kiest voor een superkoi kan de aanschaf van één vis oplopen tot tienduizenden euro’s. De recordprijs die ooit betaald werd voor één super koi bedroeg een kwart miljoen dollar. Hiervoor kreeg de koper wel de vis die op dat moment als mooiste vis van de wereld beschouwd werd: de Grand Champion van de All Japan Show in Japan.
Gelukkig zijn er ook betaalbaardere exemplaren verkrijgbaar en kun je je vijver ook een stuk voordeliger vullen met deze kleurige vissen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.