Buitenbak voor paarden winterproof maken

Wil je ook in de winter met je paard blijven rijden in de buitenbak? Dan is het belangrijk dat die buitenbak ‘winterproof’ is. Daarom moet je ‘m al bij de aanleg ‘winterproof’ maken. Anders verandert je bak met een beetje regen of sneeuw al snel in een zwembad of ijsbaan.

Buitenbak hoog aanleggen

Het is verstandig om je buitenbak ‘hoog’ aan te leggen. Dat wil zeggen dat het midden hoger ligt dan de hoefslagen. Ligt de bak naast een sloot? Dat is handig, want dan kan het water weg. Op die manier is de bak sneller droog.

Goede fundering

Ook een goede fundering is belangrijk voor je buitenbak. Een aanrader is een waterdoorlatende fundering. Die voorkomt een blijvend natte bodem die snel bevriest.

Wil je ook in de winter buiten rijden?

Een goedkoop alternatief is een mengsel van houtsnippers en zand. Met dit mengsel kun je langer doorrijden in de winter. Het hout gaat echter wel rotten en verdwijnt hierdoor na verloop van tijd. Het vocht kan ook minder goed weg. Een andere optie is een toplaag met geovlokken (kunststofvlokken). Met zo’n laag kan het tot vijf graden schelen voordat de bodem bevriest.

Zout kan ook een oplossing bieden voor de komende vorst. Met een laagje wegenzout bevriest het water minder snel. Begin hier wel op tijd mee en sla een grote voorraad in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.