Het hok van je cavia inrichten en plaatsing

Een cavia is gelukkiger in een hok dat aangepast is aan zijn wensen. Er zijn een aantal aandachtspunten waarmee je rekening kunt houden voor een prettige leefomgeving voor je knaagdiertje. Met de tips in dit artikel richt je het hok zo goed mogelijk in.

Plaatsing caivahok

Zet het hok op een lichte plek. Cavia’s houden van een lichte omgeving, maar kunnen niet goed tegen warmte. Zorg dat de temperatuur in het hok dus niet te hoog oploopt. Plaats het niet voor een raam waar de zon rechtstreeks op schijnt. Ook in een buitenhok is koelte belangrijk en is schaduw onmisbaar.
Ook tocht en kou dienen vermeden te worden. Plaats een hok daarom bij voorkeur niet op de grond. De grond is vaak kouder en daarnaast tocht het op de grond meer dan iets hoger boven de grond. Zet het hok van je cavia daarom op een verhoging.
Zorg tot slot voor een plaats waar het diertje voldoende aandacht en aanwezigheid van mensen heeft. Een cavia is een sociaal diertje dat graag in de omgeving van mensen is. De woonkamer is daarom een ideale plaats. Ook wel zo leuk voor jezelf, zo kun je altijd genieten van je kleine knager!

Inrichting hok

Een cavia heeft ruimte nodig. Kies dus voor een voldoende groot hok: des te groter, des te beter! Maak het hok een veilige omgeving voor het diertje. Plaats een huisje of andere schuilplaats in het hok. Cavia’s slapen namelijk graag op een beschut plekje. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende hooi in het hok aanwezig is. Je cavia kan hier een heerlijk holletje in maken wat gebruikt kan worden als schuilplaats.

Tips voor het caviahok

Tot slot een samenvatting van alle tips:

  • Plaats het hok op een lichte plaats
  • Vermijd direct zonlicht
  • Vermijd tochtige plekken en zet het hok op een verhoging
  • Zorg dat de leefomgeving niet te koud is. Kamertemperatuur is ideaal
  • Kies een voldoende groot hok zodat je cavia beweegruimte heeft
  • Plaats een schuilplaats in het hok (bijvoorbeeld een slaaphuisje)
  • Cavia’s zijn dol op hooi! Ze maken er daarnaast holletjes in als schuilplaats. Zorg daarom voor voldoende hooi in het hok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.