Je hond leren luisteren naar zijn naam

De naam van een hond, het maakt het dier persoonlijk. Het geeft het dier letterlijk een identiteit. Daarnaast is een naam natuurlijk ook uiterst handig, hoe roep je hem anders? Maar voordat een hond naar zijn naam luistert, zal hij er eerst bekend mee moeten worden. In dit artikel aandacht voor de vraag: hoe leer ik mijn hond zijn naam aan?

Hoe wil je dat je hond reageert op zijn naam?

Een hond kan op meerdere manieren reageren op zijn naam. Door de manier van training die je toepast heb je hier zelf invloed op. ZO kan het roepen van de naam een manier zijn om de aandacht van het dier te krijgen. In dat geval neem je er genoegen mee dat hij je aankijkt wanneer je de naam uitspreekt. Daarnaast kun je ook aanleren dat je hond naar je toe komt wanneer je zijn naam noemt.

Een hond zijn naam leren

Een naam, het geeft een identiteit, een manier om de aandacht van een dier te trekken. Een naam moet daarom niet alleen goed passen bij het dier, het dier moet er naar luisteren en op reageren. Een naam aanleren is niet heel moeilijk, maar dient wel overwogen te gebeuren.

Om je hond aan te leren naar je te kijken wanneer je zijn naam roept, begin je op een kleine afstand. Wanneer hij lekker ligt te slapen, trek je zijn aandacht door zijn naam te roepen. Wanneer je de aandacht krijgt en hij kijkt je aan, beloon je. Als je dit verschillende keren herhaalt, zul je zien dat je hond zijn naam al snel aanleert.

Je kunt ook aanleren dat je hond naar je toe komt als reactie op zijn naam. Dit gedrag aanleren werkt op dezelfde manier, maar dan beloon je pas wanneer hij naar je toe komt lopen. Dit kan de eerste keren misschien wat moeilijker zijn, maar is ook relatief gemakkelijk aan te leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *