Bullmastiff

Bij het zien van het uiterlijk van een bullmastiff, zal je al snel opmerken dat deze thuishoort in de categorie met dog-achtigen. Hoewel het dier wellicht een ietwat agressieve uitstraling heeft, is het dier vredelievend en aanhankelijk. Met een gemiddelde leeftijd van 10 jaar, zal je een lange tijd plezier aan deze viervoeters beleven! Wist je dat de bullmastiff ook erg goed is met kinderen? Naar andere honden kan dit hondenras minder lief zijn. Houd hier rekening mee, als je momenteel al een hond in huis hebt.

Herkomst van de bullmastiff

Al sinds de 19e eeuw wordt dit hondenras gefokt in Groot-Brittannië. De eerste bullmastiff kwam voort uit een kruising van een mastiff en een Engelse buldog, wat verklaart waarom dit hondenras tot de dog-achtigen wordt gerekend. Sinds het moment dat er met deze hondensoort gefokt wordt, zien met de hond als een beschermhond. In eerste instantie als beschermhond van de jachtopziener. Op een later moment werd voor de inkruising van een bloodhounds gekozen, wat de goede reukwaarneming van dit hondenras verklaart. Nog steeds gebruiken veel mensen hun bullmastiff niet alleen als gezellig huisdier, maar ook als een waakhond. Onder meer op een boerderij kan deze hondensoort goed van pas komen om ongewenste gasten van het erf te houden.

Uiterlijk van deze viervoeter

Een bullmastiff is over het algemeen een zeer gespierde hond, met een korte en vaak rechte rug. Met een schofthoogte van 68 centimeter bij een reu en 61-72 centimeter bij een teef, zal het dier tot kniehoogte komen bij volwassen mensen. Het beest heeft een vacht met een rode of gele kleur, die verder ietwat gestroomd is. Opvallend aan de bullmastiff, is dat het masker van dit hondenras altijd zwart van kleur is. Het dier heeft vaak een kortharige, harde vacht, die het dier tegen verschillende weerstypen beschermt.

Karakter

Dit hondenras is naar mensen toe erg vredelievend, wat gezien de historie van het dier wellicht niet verwacht wordt. Daarbij kan de hond al snel aanhankelijk worden, als je deze voldoende liefde geeft. Zoals eerder werd aangehaald, kan het dier ook goed overweg met kinderen. Naar andere dieren toe, in het bijzonder naar andere honden, kan de bullmastiff zich agressiever opstellen. Deze hondensoort is over het algemeen zeer zelfverzekerd.

Verzorging van de bullmastiff

Om de botten en spieren in het lichaam van dit hondenras alle kans te geven om zich te ontwikkelen, is het belangrijk om voor voldoende beweging te zorgen. Ga bijvoorbeeld naar het park met je hond, laat je hond over het strand rennen of besluit een uurtje met je viervoeter te spelen. Niet alleen goed voor de lichamelijke gesteldheid van de hond, maar ook voor jullie band! Let daarbij goed op de lengte van de nagels van de bullmastiff. Als deze te lang worden is het belangrijk om ze te knippen. De opbouw van de vacht van dit hondenras maakt dat deze vaak niet op speciale wijze behandeld hoeft te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.