Twee panters geboren tijdens jaarwisseling in Burgers’ Zoo

Voor dierenpark Burgers’ Zoo is 2018 van start gegaan met babynieuws! Net na de jaarwisseling zijn twee Sri Lankaanse panters geboren in de dierentuin. De geboorte was live te volgen via een webcam die in het kraamverblijf van de dierentuin geïnstalleerd was. Tussen 00:30 en 03:00 uur was het zover en kwamen de twee welpen ter wereld.

Voorlopig zullen de moeder en haar jongen nog niet voor publiek zichtbaar zijn voor bezoekers van de dierentuin. Ook voor de dierenverzorgers zijn de dieren niet benaderbaar. Wanneer een panter bevallen is trekt het dier zich namelijk terug om zo tot rust te komen. De dierenverzorgers kunnen om die reden de dieren ook alleen via een livestream in de gaten houden.

Update 4-1-2018 – één van de jongen overleden

Helaas is één van de jongen overleden. De dagen na de geboorte leek een van de jongen verzwakt en at het niet meer. Vandaag is deze helaas overleden.

Sri Lankaanse panter

De Sri Lankaanse panter is een bedreigde diersoort waarvan er naar waarschijnlijkheid nog minder dan duizend in de natuur van Sri Lanka leven. Burgers’ Zoo en het toenmalige Dierenpark Emmen hebben al meerdere keren jongen grootgebracht. Zo is de moederpanter ongeveer 8,5 jaar geleden uit het fokprogramma geboren in Dierenpark Emmen en is het mannetje bijna 9,5 jaar geleden geboren in het Arnhemse dierenpark. Nadat het mannetje jaren gewoond heeft in een dierentuin in Frankrijk, is het dier eerder in 2017 teruggebracht naar Burgers’ Zoo voor het fokprogramma, met resultaat dus!

Sri Lankaanse panters
Volwassen panters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.