Dieetvoeding voor katten

Gelukkig hebben de meeste katten geen specifieke dieetvoeding nodig. Ze zijn prima op gewicht, kunnen gewone voeding verdragen en hebben geen medische redenen om niet met standaard kattenvoer uit de voeten te kunnen. Maar ook katten hebben soms te kampen met overgewicht wat schadelijk voor de gezondheid is van het dier. Daarnaast komt ook voedselintolerantie voor specifieke ingrediënten voor bij katten. En dan kunnen er nog medische redenen zijn waardoor specifieke voeding nodig is. Deze katten zijn gebaat bij speciale voeding: dieetvoeding.


Inhoud artikel:


dieetvoeding voor katten

Overgewicht – caloriearm kattenvoer

Een kat die te zwaar is moet afvallen. Net als bij mensen is overgewicht erg ongezond voor een kat. Daarnaast beperkt het extra gewicht het dier ook nog eens in de beweegvrijheid en het levensplezier. Afvallen kan echter erg lastig zijn bij een kat. Daarnaast komen er de mogelijke risico’s kijken bij het laten afvallen van een kat. In overleg met een dierenarts kan overwogen worden om over te stappen op caloriearm kattenvoer. Deze dieetvoeding is uitsluitend te gebruiken na overleg met de dierenarts! Het bevat minder calorieën, maar wel alle andere essentiële voedingsstoffen die het dier nodig heeft om gezond te blijven. Omdat er minder energie in zit dan het dier gebruikt en toch een vol gevoel geeft, zal je kat minder calorieën binnenkrijgen en dus afvallen.
Alles over caloriearme voeding voor katten

Bij allergie – hypoallergeen kattenvoer

Niet iedere kat verdraagt alle ingrediënten in standaard kattenvoer even goed. Net als bij mensen kunnen specifieke bestanddelen zorgen voor klachten, ze kunnen irritatie opleveren doordat het dier intolerant is. Speciaal voor katten met deze problemen is er hypoallergeen kattenvoer. Dit soort voer bevat andere bronnen van eiwitten en er wordt specifiek rekening gehouden met het weren van veelvoorkomende allergenen. Doordat deze voeding dus de meestvoorkomende stoffen die een reactie oproepen bij allergische dieren niet bevat, kunnen katten met dergelijke problemen vaak met deze voeding van hun klachten af zijn.
Alles over hypoallergeen kattenvoer