Devon Rex

De Devon Rex is een kattenras dat afkomstig is uit Engeland. Het is een kleine kat met een unieke uitstraling en karakter. Het is een van de meest exotische kattenrassen en staat bekend om zijn gewelfde neus, korte, krullende vacht, grote oren en grote, ronde ogen. Devon Rexen zijn energieke, speelse katten met een zachte, aanhankelijke persoonlijkheid die zich goed aanpast aan hun omgeving. Ze zijn ook erg intelligent, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden getraind om trucjes te doen.


HerkomstEngeland
FormaatKlein tot middelgroot
RasfamilieEuropese katten
VariatiesKorte en lange vacht
Schofthoogte (cm)15-20
Gewicht (kg)2-4
VachtkleurLichtbruin tot donkerbruin, met of zonder wit
VachtlengteKort
Levensverwachting12-14 jaar
KarakterkenmerkenEnergiek, speels, aanhankelijk, intelligent

Uiterlijk

Devon Rexen hebben een kenmerkende uitstraling met een gewelfde neus, grote oren en grote, ronde ogen. Ze zijn meestal klein tot middelgroot van formaat, met lange, krullende vacht en korte, gedrongen ledematen. Hun staart is meestal dunner dan die van andere kattenrassen, en hun kop is meer rond dan dat van andere katten.

Vacht

De Devon Rex heeft een kort, krullend haar dat veel lijkt op het haar van een mens. De vacht is meestal kort, maar er bestaan ook variëteiten met langere vacht, al komen die niet vaak voor. De vachtkleur varieert meestal van lichtbruin tot donkerbruin, met of zonder wit.

Herkomst

De Devon Rex is afkomstig uit Engeland. Het ras ontstond in de jaren 60, toen een kat met een krullende vacht werd gevonden in een afvalbak in Devon, Engeland (waar zou het dier zijn naam aan te danken hebben? 🙂 ). De kat werd naar een kattenkweker gebracht, die begon met het fokken van deze kat. Na verloop van tijd werd de Devon Rex geaccepteerd als een officieel kattenras.

Karakter

Devon Rexen zijn energieke, speelse katten met een zachte, aanhankelijke persoonlijkheid die zich goed aanpast aan hun omgeving. Ze zijn ook erg intelligent, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden getraind om trucjes te doen. Devon Rexen houden van gezelschap en zijn graag bij hun baasje in de buurt. Ze zijn makkelijk te verzorgen en houden van knuffelen en spelen.

Verzorging

Devon Rexen hebben niet veel verzorging nodig. Hun korte, krullende vacht vereist weinig borstelen of kammen. Het is echter wel belangrijk om hun oren en ogen regelmatig te controleren en te reinigen. Ook is het belangrijk om hun nagels regelmatig te knippen.

Voeding

Devon Rexen hebben een goede voeding nodig om gezond te blijven. Ze hebben voeding nodig met een hoog eiwitgehalte en veel voedingsstoffen. Een goede voeding met veel vis, kip en andere dierlijke eiwitten is de beste voeding voor deze katten. Vermijd voedsel dat te veel suiker of vetten bevat.

Gezondheid

Devon Rexen hebben een goede algemene gezondheid. Een goede voeding en regelmatige verzorging kunnen helpen om veel veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij deze katten te voorkomen. Er zijn echter een aantal wat vaker voorkomende gezondheidsproblemen waar Devon Rexen vatbaar voor zijn, zoals hart- en ademhalingsproblemen, oogaandoeningen, obesitas en allergische reacties.

Devon Rex als huisdier

Devon Rexen zijn geweldige huisdieren. Ze zijn rustig, liefdevol, aanhankelijk en speels. Ze zijn ook erg intelligent, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden getraind om trucjes te doen. Ze houden van gezelschap en genieten ervan om lekker met hun baasje te knuffelen. Devon Rexen zijn makkelijk te verzorgen en houden van spelen.