Kittenvoer

Een kitten heeft andere energiebehoeften dan een volgroeide kat. De snelle groei van het lichaam vraagt veel energie. De spieren hebben eiwitten nodig om groter en sterker te worden. Daarnaast zijn bepaalde mineralen en vitaminen onmisbaar om een sterk imuunsysteem op te bouwen. Kittenvoeding is speciaal afgestemd op deze behoeften en daarom onmisbaar voor jonge katjes!

→ Bekijk snel alle kittenvoeding bij bol.com bol.com

kittenvoer

Samenstelling kittenvoer

Kittenvoer verschilt ten opzichte van voeding voor volwassen katten. Het bevat precies de juiste verhouding eiwitten, vitaminen, mineralen en andere ingrediënten die onmisbaar zijn bij de ontwikkeling en snelle groei van het dier. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het diertje kan opgroeien tot een gezonde, volwassen kat. Daarnaast zijn de brokjes ook kleiner dan standaard kattenvoer zodat een kitten ze gemakkelijker klein kan kauwen en dus ongestoord kan eten.

Overstappen op kittenvoeding van jouw keuze

Wanneer het eindelijk zover is dat je kitten na lang wachten met je mee naar huis kan, kun je het dier gaan laten wennen aan de voeding naar keuze. De voeding die de fokker gegeven heeft hoeft niet perse de beste te zijn. Gelukkig kun je de voeding aanpassen. Let hierbij wel op dat je dit zeer geleidelijk doet. Plotselinge verandering van brokjes is slecht voor het dier, hier kan hij last van krijgen. Meng daarom geleidelijk aan steeds iets meer van de nieuwe brokjes door het vertrouwde voer en bouw het aandeel nieuw voer steeds meer op. Meer informatie over het overstappen op andere voeding

Geef de juiste hoeveelheid

Vaak wordt gezegd dat een kitten zoveel mag eten als het diertje wil. Dit is zeker zo, een kitten heeft namelijk een aanzienlijke energiebehoefte dankzij het speelse en verkennende karakter. Een kitten geef je echter beter geen grote porties in één keer. Het best is het wanneer je een ritme aanwent en op vaste tijden kleine hoeveelheden eten geeft. Zo kan het spijsverteringsstelsel van de jonge kat rustig wennen aan vaste voeding en raakt je kat alvast gewend met het feit dat er op bepaalde momenten eten verschaft wordt.

Effect van voeding op groei kitten

Voeding, het is een van de belangrijkste bouwstenen voor de groei van een kitten. De voeding moet voldoen in alle behoeften van het snel groeiende lichaam. Voldoende eiwitten voor de groei van spieren. Een goede verhouding mineralen en vitaminen zodat een gezond imuunsysteem opgebouwd kan worden. En natuurlijk meer dan genoeg energie om het speelse karakter van het diertje voldoende te voeden. Kortom, de voeding speelt een hele belangrijke groei in deze levensfase.
Wanneer het dier niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, bijvoorbeeld door voeding die niet voor kittens bedoeld is, kan een groeiachterstand optreden. Daarnaast kan de kat vatbaarder zijn door verminderde weerstand. Het is daarom raadzaam altijd te kiezen voor een kwalitatieve kittenvoeding die het dier graag eet. Zo kan hij ongestoord opgroeien tot een volwaardige en gebalanceerde volwassen kat!

kitten in handen

Kittenvoer kopen

De meeste bekende merken hebben kittenvoer in hun assortiment. Kies bij voorkeur voor een kwalitatieve voeding en vermijd bij voorkeur de goedkoopste brokjes uit de supermarkt. De samenstelling van de iets duurdere kwaliteitsvoeding zorgt ervoor dat jouw kitten alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en optimaal kan opgroeien!

Smolke kitten optimal growth

Smolke kitten optimal growth

Purina Pro Plan kitten

Purina Pro Plan kitten

Prins Vitalcare kitten gevogelte

Prins Vitalcare kitten gevogelte kittenvoer

iams kitten junior kip

iams kitten junior kip

Eukanuba healthy start kitten

Eukanuba healthy start kitten

Carocroc kittenvoer

Carocroc kittenvoer