Diergaarde Blijdorp

De best bezochte dierentuin van Nederland

 • Type dierentuin: algemeen
 • Speciaal: zeldzame diersoorten
 • Seizoen: hele jaar

Diergaarde Blijdorp – Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam, Nederland – www.diergaardeblijdorp.nl

wildlife
waterdieren
reptielen
boerderijdieren
vogels
insecten

Diergaarde Blijdorp is een van de oudste en grootste dierentuinen van Nederland, gelegen in Rotterdam en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Het park heeft een oppervlakte van ruim 28 hectare en huisvest meer dan 180 verschillende diersoorten. In totaal leven er meer dan 2.000 dieren in de dierentuin, waaronder enkele bedreigde diersoorten.Hieronder volgt meer informatie over Diergaarde Blijdorp en wat je er kunt verwachten.


Geschiedenis

Diergaarde Blijdorp werd opgericht in 1857 en was oorspronkelijk gelegen aan de Coolsingel in Rotterdam. In de jaren ’30 werd de dierentuin verplaatst naar de huidige locatie in het noorden van Rotterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van de dierentuin verwoest, maar na de oorlog werd Blijdorp herbouwd en uitgebreid. Sindsdien is het park een belangrijke toeristische attractie en een plek waar educatie, onderzoek en natuurbescherming centraal staan.


Soorten dieren

In Diergaarde Blijdorp zijn verschillende diersoorten te vinden, zoals olifanten, gorilla’s, tijgers, neushoorns, ijsberen en giraffen. Ook zijn er diverse apensoorten te zien, waaronder orang-oetans, bonobo’s en bavianen. Daarnaast zijn er reptielen, vogels en vissen te vinden in het park. Een van de bekendste bewoners van Blijdorp is Bokito, de gorilla die in 2007 uit zijn verblijf ontsnapte en voor veel commotie zorgde.


Dagje uit

Een dagje naar Diergaarde Blijdorp is een leuk uitje voor het hele gezin. Naast het bekijken van de verschillende dieren, zijn er ook diverse speeltuinen en attracties te vinden in het park. Zo is er een grote speeltuin met een glijbaan, klimtoestellen en een draaimolen, en kun je een ritje maken in de monorail die over het park heen gaat. Daarnaast zijn er diverse horecagelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en drankje.


Tickets / kaarten

Je kunt tickets voor Diergaarde Blijdorp online kopen via de website van de dierentuin of ter plaatse aan de kassa. De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Ook zijn er regelmatig kortingsacties en kun je besparen door online tickets te kopen. Houd er wel rekening mee dat parkeren bij de dierentuin niet gratis is.


Tips voor je bezoek aan Diergaarde Blijdorp

Om optimaal te kunnen genieten van je dagje Blijdorp, zijn er een aantal tips die we je kunnen geven. Zo kun je het beste op een doordeweekse dag gaan, omdat het dan rustiger is dan in het weekend. Ook is het handig om van tevoren een route uit te stippelen zodat je alle dieren die je wilt zien kunt bekijken.

Wat extra tips voor een bezoek aan Diergaarde Blijdorp:

 1. Kom vroeg: Het is raadzaam om vroeg te komen om lange wachtrijen te vermijden en om de dieren in de ochtend actiever te zien.
 2. Neem de tijd: Plan genoeg tijd in om alle delen van de dierentuin te verkennen en om te genieten van de verschillende activiteiten en attracties.
 3. Kies het juiste seizoen: De lente en de zomer zijn de beste seizoenen om de dierentuin te bezoeken omdat de meeste dieren dan buiten te zien zijn en de tuin in volle bloei staat.
 4. Neem voldoende eten en drinken mee: Hoewel er in de dierentuin restaurants en cafés zijn, kan het prijzig zijn om daar te eten. Neem daarom voldoende eten en drinken mee om te voorkomen dat je hongerig en dorstig wordt tijdens je bezoek.
 5. Check de tijden van de dierenpresentaties: Diergaarde Blijdorp heeft verschillende dierenpresentaties en voedermomenten gedurende de dag. Controleer de tijden van deze presentaties bij aankomst om niets te missen.
 6. Kinderen vermaken zich in de speeltuin: Voor kinderen is er een grote speeltuin waar ze zich kunnen vermaken terwijl de ouders genieten van de rust of iets eten en drinken op het terras.

Huisdieren en hulphonden

Huisdieren zijn niet toegestaan in Diergaarde Blijdorp, behalve hulphonden en blindengeleidehonden. Dit beleid is ingesteld om de veiligheid van de dieren in de dierentuin te waarborgen. Als je een hulphond of blindengeleidehond hebt, neem dan contact op met de dierentuin om te informeren naar de mogelijkheden. Het is belangrijk om te weten dat de dierentuin niet verantwoordelijk is voor het welzijn van de hond tijdens het bezoek en dat je als eigenaar verantwoordelijk bent voor het gedrag en de hygiëne van de hond.


Adres en openingstijden

Blijdorplaan 8
3041 JG
Rotterdam
Nederland

www.diergaardeblijdorp.nl

Openingstijden

Zomertijd:

Dagelijks van 09:00-18:00 uur

Wintertijd:

Dagelijks van 09:00-17:00 uur

In de weekenden waarin de klok verzet wordt: 09:00-18:00 uur

Feestdagen

 • 5 december: 09:00-16.00 uur
 • 24 december (kerstavond): 09:00-16.00 uur
 • 31 december (oudejaarsavond): 09:00-16.00 uur
 • 1 januari (nieuwjaarsdag): 10.00-17.00 uur.