Artis

Artis logo

De oudste dierentuin van Nederland in hartje Amsterdam!

  • Type dierentuin: algemeen
  • Speciaal: planetarium, zeldzame diersoorten
  • Seizoen: hele jaar

Artis – Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam www.artis.nl

wildlife
waterdieren
reptielen
boerderijdieren
vogels
insecten

Artis, een bijzondere dierentuin, alleen al dankzij de locatie in hartje Amsterdam, maar ook dankzij de rijke variatie aan dieren van overal ter wereld die in deze stadsdierentuin leven. Artis heeft een rijk verleden en is één van de bekendste dierenparken van Nederland. Hier vind je een indrukwekkende variëteit aan diersoorten: van savannedieren als olifanten, giraffen, zebra’s en tijgers tot jaguars maar ook marters, vissen en reptielen. En niet alleen de dieren zijn uitzonderlijk, ook de verblijven zijn de aandacht waard. Dankzij zijn lange geschiedenis van het park bevat de dierentuin 27 monumentale gebouwen!


Algazel Artis

Zeldzame diersoorten

Niet alleen de veel geziene inwoners van dierentuinen als giraffen, leeuwen en kleinere diersoorten leven in Artis, ook een aantal bijzondere diersoorten die je niet snel zult tegenkomen in het wild zijn in deze dierentuin te vinden. Zo leeft er een groep bijna uitgestorven algazellen, heeft de dierentuin witstaartgnoes en diersoorten als de margay (boomkat), Javaanse kleine kantjil en de laagland anoa kun je bewonderen in Artis.


Planetarium

Het planetarium is een van de bijzondere attracties in deze dierentuin. Deze bolvormige koepel bevindt zich in de dierentuin en wordt gebruikt voor projectie van films voor de bezoekers van de dierentuin.

Elke dag zijn er indrukwekkende voorstellingen over onze planeet en het heelal in deze grote koepel. Niet alleen leuk, maar ook nog eens heel leerzaam!


Adres en openingstijden

Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ
Amsterdam

www.artis.nl

1 november t/m 28 februari
9.00 – 17.00 uur

1 maart t/m 31 oktober
9.00 – 18.00 uur

Feestdagen
Kerstavond: 9.00 – 17.00 uur
Eerste Kerstdag: 9.00 – 17.00 uur
Tweede Kerstdag: 9.00 – 17.00 uur
Oudjaarsdag: 9.00 – 16.00 uur
Nieuwjaarsdag: 10.00 – 17.00 uur

Zoomeravonden: elke zaterdag in juni, juli en augustus
9.00 uur – zonsondergang