Mag een hond banaan?

Een banaan, veel honden zijn er gek op! Maar is een banaan wel zo goed voor je viervoeter? Of kun je beter geen bananen voeren aan je hond? In dit artikel lees je het antwoord op al je vragen.

Mag een hond banaan?

Hier kunnen we heel kort in zijn: Jazeker! Honden mogen bananen eten en zijn hier vaak dol op! Bananen bevatten geen stoffen die slecht zijn voor je hond en kun je dus gerust geven. Let wel op de hoeveelheid, te veel kan je hond last geven. Daarnaast kun je het beste een goed rijpe banaan geven, deze zijn gemakkelijker te verteren.

Hoeveel banaan kan ik geven?

Als met alles is het wel belangrijk dat je niet te veel geeft, hiervan kan je hond wel last krijgen en kan hij op termijn dik worden. Bananen bevatten veel koolhydraten in de vorm van zetmeel, iets waarvan je hond bij grote hoeveelheden snel zwaarder kan worden. Geef dus nooit te veel, maar gebruik een stukje banaan bijvoorbeeld als traktatie of als beloning bij goed gedrag in plaats van een koekje. Een goede maximumhoeveelheid om aan te houden is ongeveer 10 gram per kilo lichaamsgewicht. Een gemiddelde banaan die in de Nederlandse supermarkt te koop is weegt tussen de 125 en 150 gram en kun je dus geheel voeren aan een hond van 12 tot 15 kilo. je hond zal er dol op zijn!

Is een banaan gezond voor honden?

Bananen zitten vol vezels en zijn een bron van energie. Daarnaast is dit fruit rijk aan kalium, wat bijdraagt aan sterke botten. Maar bananen behoren niet tot de natuurlijk voeding van honden. Plantaardige voeding wordt dan ook van nature minder gemakkelijk verteerd. Geef daarom alleen goed rijpe bananen, deze zijn beter te verteren.

Word een hond ziek van banaan?

Nee, honden worden niet ziek van het eten van bananen. Te veel bananen kunnen er wel voor zorgen dat je hond zich minder goed gaat voelen. En omdat dit fruit niet tot de natuurlijke voeding behoort kunnen sommige honden daarnaast last van diarree krijgen. Is dit het geval? Geef het dan niet meer en indien de diarree aanhoudt is het verstandig een dierenarts te raadplegen. Dit geldt zeker bij puppy’s, aangezien deze vatbaarder zijn voor uitdroging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *