U bent hier: Home » Vogels » Overige onderwerpen » Toekan voorzien van snavel uit 3D-printer
Toekan voorzien van snavel uit 3D-printer

Toekan voorzien van snavel uit 3D-printer

In Brazilië is recent voor het eerst een 3D-printer ingezet om een aangeslagen toekan te hulp te schieten. Na het verlies van haar snavel was eten voor dit dier een hele opgave. Hier is dankzij een geprinte prothese gelukkig geen sprake meer van.

De BBC meldt dat de onderzoekers +- 3 maanden zoet waren met het ontwikkelen van de snavelprothese. Het printen zelf nam slechts enkele uren in beslag. Na het aanbrengen van de plastic kunst snavel duurde het even voordat de toekan, Tieta genaamd doorhad wat er aan de hand was. Het besef dat ze weer als voorheen kan eten kwam pas na een aantal dagen.

Men tast tot dusver in het duister over de oorzaak van de afgebroken snavel. Zowel een gevecht met een soortgenoot als mishandeling door mensen kan hieraan ten grondslag liggen. In maart werd de vogel gevonden op een markt waar verschillende wilde dieren in de verkoop gingen.

Hoewel Tieta in het vervolg niet meer hoeft te eten met een gebroken snavel, ging dit haar inmiddels goed af. Ze leerde zichzelf aan om met het onderste deel van haar snavel het voedsel in de lucht te gooien, om dit vervolgens met haar mond op te vangen. Aldus een medewerkster van het milieu bureau waar Tiete zolang is opgevangen.

Bron: Algemeen dagblad

Afbeelding: Facebook Instituto Vida Livre

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top