U bent hier: Home » Vogels » Overige onderwerpen » Planten in de voli
Planten in de voli

Planten in de voli

Groen in de volière

Met name tropische vogels doe je een plezier door in hun volière wat groen te planten. Maar kijk wel uit wat voor planten je neerzet. Sommige zijn namelijk giftig.

Over het algemeen is een volière maar een saaie bedoeling. Een aantal zitstokken, wat Een plantvoederbakjes en dan houdt het meestal wel op. Door planten neer te zetten ziet de kooi er niet alleen veel leuker uit, de vogels gebruiken planten ook als speelplaats, schuilplaats en nestelplaats.

De beste plant

Ook kunnen vogels bij felle zonneschijn de schaduw van de planten opzoeken.

Belangrijk is het wel om bij het uitzoeken van de planten erop te letten dat ze tegen een stootje kunnen en dat ze niet giftig voor de vogels zijn. Kies bijvoorbeeld de volgende niet-giftige planten: vlinderstruik, klimop, vuurdoorn, sering en kruisbes.

Niet in elke volïère

Overigens zijn planten niet in elke volière aan te raden. In een volière met parkietachtigen blijven planten niet lang leven. Door hun knaaglust zullen parkietachtigen de beplanting geen ogenblik met rust laten. Bij deze vogels kun je beter kiezen voor ander materiaal om de volière aan te kleden. Bijvoorbeeld met verse wilgentakken en boomstronken.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top