U bent hier: Home » Vogels » Overige onderwerpen » Overlast van vogels? Duitsland zet drones in.
Overlast van vogels? Duitsland zet drones in.

Overlast van vogels? Duitsland zet drones in.

Drones, de zogenaamde onbemande vliegtuigjes, worden in Koblenz in Duitsland ingezet om overlast van vogels bij het gemeentelijke openluchtzwembad tegen te gaan. Als je aan het zonnen of aan het zwemmen bent, heb je immers geen zin in vogelpoep op je!

Vanaf maandag vliegen maximaal vijf keer per dag twee drones samen boven het bad. Hierdoor worden Nijlganzen en Canadese ganzen verdreven. Volgens natuurorganisaties in de deelstaat Rijland-Palts is het aantal van deze ganzen de afgelopen tijd extreem hard gegroeid. Vooral bij plaatsen aan het water, net zoals bij het zwembad. Koblenz ligt aan de Rijn en de Moezel en kan hierdoor inderdaad hinder ervaren van de ganzen.
De vogels verontreinigen de speelweides en het water met hun uitwerpselen bij het zwembad, en hier wilden de eigenaren graag iets aan doen. Met de hulp van drones willen zij de vogels wegjagen. In Canada worden drones al succesvol ingezet om vogels te verdrijven.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top