U bent hier: Home » Vogels » Overige onderwerpen » Olieramp zorgt voor honderden besmeurde vogels
Olieramp zorgt voor honderden besmeurde vogels

Olieramp zorgt voor honderden besmeurde vogels

Honderden vogels hebben de nadelen ondervonden van een olieramp bij Zeebrugge. Waar een vrachtschip van rederij Flinter zonk voor de Zeeuwse kust.

Vele medewerkers van de Rotterdamse vogelklas Karel Schot staan paraat om de dieren te helpen weer schoon te worden. “Voorlopig kunnen we nog niks doen”, zegt beheerder Monique de Vrijer van Vogelklas Karel Schot. “Het gaat om zeemeeuwen. Die blijven vliegen, ook al zit er wat olie op hun vleugels. Daardoor zijn de dieren moeilijk te vangen.” Over de oorzaak van het ongeval kunnen nog geen uitspraken worden gedaan. Wel is bekend dat het schip een oliespoor van ruim 1,5 kilometer achterliet. Men is inmiddels druk bezig met de schoonmaakwerkzaamheden. Over het verdere vervolg kan nog weinig worden prijs gegeven. Zeker is dat Rijkswaterstaat de situatie rondom de kust scherp in de gaten houdt de komende dagen.

Bron: Rijnmond.nl

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top