U bent hier: Home » Vogels » Overige onderwerpen » Jacht op ganzen rondom Schiphol eenmaal geoorloofd
Jacht op ganzen rondom Schiphol eenmaal geoorloofd

Jacht op ganzen rondom Schiphol eenmaal geoorloofd

In de regio rondom Schiphol is het binnenkort eenmalig toegestaan om te jagen op ganzen. Deze uitzondering op de regel heeft betrekking op een zone van tien kilometer rondom de grootste luchthaven van Nederland.

Men ziet deze maatregel als een noodzakelijk kwaad, aangezien de dieren een bedreiging vormen voor het aanwezige luchtverkeer. Bovendien werd een eerdere optie om de ganzen op grote schaal te vergassen verboden door de rechter.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu haalde woensdag in de Tweede Kamer al aan dat er naar verwachting volgend jaar pas weer een wettelijke basis voor het vergassen van de dieren is. ‘Maar “we moeten nu iets doen”, aldus Dijksma. Daarnaast gaf de minister aan dat er uiteraard ook gezocht wordt naar een alternatieve oplossing.

Het aantal botsingen tussen vliegtuigen en vogels is de laatste jaren fors toegenomen. In de meeste gevallen zijn er ganzen betrokken bij deze onfortuinlijke ontmoetingen. ”De veiligheid staat voorop en daarmee kunnen we niet marchanderen”, aldus de bewindsvrouw.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top