U bent hier: Home » Vogels » Overige onderwerpen » Oranje vacht voor meeuw na duik in container vol currysaus
Oranje vacht voor meeuw na duik in container vol currysaus

Oranje vacht voor meeuw na duik in container vol currysaus

Een bizarre ervaring voor medewerkers van een voedselfabriek in Wales. Daar kwam plots een knaloranje meeuw voorbij huppelen. De vogel was, zo bleek later, tijdens zijn zoektocht naar eten in een indiaanse bak currysaus gevallen. In een lokale dierenkliniek heeft het lokale personeel de meeuw uiteindelijk na uren wassen weer schoon gekregen.

Een verpleegster van dierenziekenhuis Vale Wildlife Hospital gaf aan dat het beest een verdwaalde indruk maakte. ,,Maar hij rook geweldig. De pittige curry, op basis van tomaten, knoflook , koreander andere kruiden en natuurlijk kip, was erg goed bereid. Complimenten voor de makers van de saus”, vertelt ze aan Britse media.

Eenmaal schoon leek de meeuw nog niet geheel van de schrik bekomen. Geplaatst in een veilig kooitje kreeg hij een ruim aanbod aan voedsel voorgeschoteld door een van de medewerkers. ,,Hij is aan de magere kant. Waarschijnlijk had het dier zo’n honger dat het ten einde raad een duik in de sauscontainer nam om daarin een stuk gepeperde kip te bemachtigen.”

De vogel mag intern nog een aantal weken aansterken voor hij weer zal uitvliegen. De saus en het schoonmaakmiddel hebben ervoor gezorgd dat zijn vacht niet meer waterdicht is. Dit zal echter na een tijdje weer als vanouds zijn.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top