U bent hier: Home » Vogels » Overige onderwerpen » Kwak legt vroege eieren
Kwak legt vroege eieren

Kwak legt vroege eieren

In het nest van een Amersfoorts kwakkenstel zijn deze week drie eieren gevonden, twee weken eerder dan gebruikelijk is. Vogelverzorgers van Dierenpark Amersfoort vonden de eieren in een van de pas gebouwde nesten. Volgens hen is het zachte winterweer de oorzaak van de vroege vondst.

KwakDe stralende zon van de afgelopen weken laat de kwak, een kleine reigersoort, niet koud. De dieren in Dierenpark Amersfoort zijn vorige week spontaan nesten gaan bouwen, volgens vogelverzorger Sander Drost. „Bij de kwakken kun je goed zien dat het broedseizoen is begonnen”, vertelt hij. „Deze vogels hebben normaal gesproken groengele poten, maar tijdens het broedseizoen worden ze roze.” De eieren komen ongeveer een maand uit, verwacht de vogelexpert.

Hun hele leven samen
Het kwakkenstel dat nu is ontstaan, blijft de rest van hun leven samen. De toekomstige ouders hebben hun nest ook samen gebouwd. Dierenpark Amersfoort is erg blijf met de eieren, want de afgelopen jaren bleven de nesten van de kwakken leeg. „Tussen de leg van ieder ei zit steeds een dag, dus er kunnen nog meer eieren volgen bij dit stel. Hopelijk volgen ook andere paartjes hun voorbeeld”, aldus de vogelverzorger.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top