U bent hier: Home » Vissen » Overige onderwerpen » Vissen doen alsof het de hele dag nacht is
Vissen doen alsof het de hele dag nacht is

Vissen doen alsof het de hele dag nacht is

De aarde wordt steeds warmer, hierdoor gaan sommige vissen zich gedragen alsof het de hele dag nacht is. Op deze manier beschermen zij zichzelf. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd door de King Abdullah University in Saudi-Arabië.

Doordat de aarde opwarmt verandert de samenstelling van het zeewater. Sommige vissen kunnen hier niet tegen en deze wapenen zichzelf hiertegen. Door de verbranding van fossiele brandstoffen in het water komt er kooldioxide vrij. De vissen wapenen zichzelf hier tegen door hun lichaam in nachtmodus te laten gaan.

In de nacht is het water het meest vijandig voor de vissen omdat dan het kooldioxide0niveau op natuurlijke wijze al hoger is dan overdag. Overdag absorberen algen, zeewier en andere planten een groot deel van de kooldioxide en in de nacht moeten vissen dit zelf doen.

De biologische klok van jonge vissen wordt zo ingesteld dat het doorlopend nacht lijkt, zodat het lichaam zich beter aan kan passen aan de steeds hoger wordende niveaus van kooldioxide.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top