U bent hier: Home » Vissen » Tips & weetjes » Voortplanting bij de guppy’s
Voortplanting bij de guppy’s

Voortplanting bij de guppy’s

Het is bij guppy’s niet bijster lastig om de mannetjes van de vrouwtjes te onderscheiden. Zo zijn de mannetjes niet alleen een stukje kleiner dan de vrouwtjes, ze hebben bovendien een kleurrijker voorkomen. Deze vissoort staat bekend als een van de meest vruchtbare. Ze dragen dan ook niet voor niets de bijnaam ‘miljoenvisje’. Het feit dat het vrouwtje per keer dan ook tien tot zeventig jongen krijgt draagt hier een aardig steentje aan bij.

Een klein vrouwtje zal ook niet kunnen tippen aan het aantal dat de grote vrouwtjesvissen op de wereld zet. Een zwangerschap duurt over het algemeen zo’n vier tot zes weken. De zwangere visjes zijn in die fase herkenbaar aan een donkere vlek op hun achterlijf. Eenmaal geboren zijn de guppy’s al snel zelfredzaam. Wel hebben ze nog behoefte aan een goede verstopplaats, bijvoorbeeld in een grote waterplant. Dit om te voorkomen dat ze zelf worden opgegeten. Al na een maand of drie is een guppy in staat om zichzelf voort te planten.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top