U bent hier: Home » Vissen » Overige onderwerpen » Je gaat op vakantie, en je vis dan?
Je gaat op vakantie, en je vis dan?

Je gaat op vakantie, en je vis dan?

Dus je gaat op vakantie of een weekendje weg, en je wil zeker weten dat je vis het naar zijn zin heeft thuis.. Hier zijn enkele richtlijnen die je kunnen helpen uw vis in perfecte conditie te houden als je op vakantie bent.

Voeding

Er zijn twee relatief eenvoudige opties. Een daarvan is om iemand te vragen om voor je vissen te zorgen.Als je iemand vraagt om jouw vis te voeren is het ook belangrijk dat deze persoon niet te veel voer geeft. Dit kan namelijk het water te erg vervuilen en dit kan dodelijk zijn voor je vis. Vissen ‘bedelen’ soms voor meer eten, een vis-zitter mag hier niet aan toegeven. De andere optie is om je vissen niet te voeden, sommige vissen kunnen enkele dagen zonder een maaltijd, gezonde vissen zelfs een week of twee. Dit kan alleen als je maar een paar dagen weg gaat.

Water

Reinig je kom net voordat je vertrekt. Vervang het water zodat er weinig toxinen en afvalstoffen in het water zijn. HEt water kan er nu ongeveer één tot maximaal twee weken tegenaan. Als je het vaker zou verversen zou het water toch niet goed zijn voor de vis, veel verandering veroorzaakt veel spanning.

Voor vertrek

Controleer goed of de filter van je aquarium werkt en kijk ook naar je vis, heeft hij symptomen van stress en ziekte. Als je denkt dat hij ziek is ga je nog even naar de dierenarts van tevoren of vraag je het na bij een dierenwinkel. Begin tijdig met voorbereiden, en ga heerlijk genieten van je vakantie!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top