U bent hier: Home » Vissen » Tips & weetjes » De ziekte ‘witte stip’ bij vissen
De ziekte ‘witte stip’ bij vissen

De ziekte ‘witte stip’ bij vissen

Een goudvis

De ziekte ‘witte stip’

Een gezond visje heeft glanzende, zachte schubben. Als er echter bobbeltjes ontstaan op het huidje is er iets mis. Je vis heeft dan waarschijnlijk ‘witte stip’. Deze ziekte is heel makkelijk te herkennen aan de witte knobbeltjes op de huid van je vis. De nare bultjes worden veroorzaakt door een vrijzwemmende parasiet. Deze beestjes zwemmen van vis naar vis. Als de ene gastheer besmet is, laat de parasiet zich zakken naar de bodem en vermenigvuldigt zich. Er komen dan andere vrijzwemmende parasieten vrij die op zoek gaan naar een nieuwe gastheer. Het nare is dat je de kleine beestjes niet ziet zwemmen omdat ze met het blote oog niet te zien zijn.

[wp_ad_camp_1]

Maatregelen tegen de ziekte

Je kunt de ziekte het best bestrijden met medicijnen waar malachietgroen in zit. Als dat niet helpt is een zoutbadje een oplossing of als laatste redmiddel een antibioticum. Deze spullen zijn te koop in vrijwel alle dierenwinkels. Om de vissen niet keer op keer te besmetten met ‘witte stip’ kun je het beste ook meteen het water verversen.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top