U bent hier: Home » Vissen » Tips & weetjes » De borstelneus
De borstelneus

De borstelneus

De borstelneus is een vredelievende vis en zal andere soorten in je aquarium met rust laten.

Leefruimte

De borstelneus of antennemeerval voelt zich het best thuis in een aquarium van minimaal 80 centimeter breed. Het is vooral belangrijk dat hij voldoende schuilmogelijkheden in de vorm van kienhout en rotspartijen heeft.

 

De borstelneus

De borstelneus kan tot 13 centimeter lang worden. De mannetjes herken je aan de grotere en dikkere stekels op zijn kop. Het is een vredelievende vis en hij kan daardoor goed met andere vissoorten gehouden worden. Alleen tijdens de broedperiode kan de vis wat agressief uit de hoek komen. De vissen zetten hun eieren af in een holletje of op stenen. Het mannetje zorgt in zijn eentje voor de eieren.

Geen nieuwe bak en stromend water

Je kunt de borstelneus beter niet in een nieuwe bak zetten. Een aquarium dat al algen bevat is idealer. De borstelneus kan dan zijn voedsel van het hout, de rotsen en het glas schrapen.

De vis komt voornamelijk voor in snelstromende beekjes in het Amazonegebied. Omdat hij in zijn natuurlijke omgeving in snelstromend water leeft, is dit ook in een aquarium voor de vis erg fijn. Stromend water kun je bewerkstelligen met een zeer krachtig motorfilter. De watertemperatuur in het aquarium moet tussen de 24 en 27 graden zijn.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top