U bent hier: Home » Knaagdieren » Cavia's » Ratten houden van spelen
Ratten houden van spelen

Ratten houden van spelen

RatSpeelgoed voor je rat

Een rat is niet veeleisend als het om zijn speelgoed gaat. De dieren kunnen zich perfect vermaken met takken, doosjes, lege wc-rollen, buizen en glazen potten. Je kunt ratten ‘voor de gek’ houden door af en toe het speelgoed te verplaatsen. Je ratten gaan direct op ontdekkingstocht. Een kooi met verdiepingen – zodat de ratten kunnen klimmen en verkennen – is ideaal. Een loopmolentje is geen aanrader, je ratten lopen hierin in een onnatuurlijke houding. Bovendien kunnen ze hun poten en staart zelfs beschadigen.

Je rat zindelijk maken

Ratten zijn intelligent en houden wel van een uitdaging. Door steeds de keutels in een apart bakje te leggen, kun je de ratten zindelijk maken. Ze snappen na een tijdje wat de bedoeling is. Bovendien zijn de dieren sociaal. Ze vinden het over het algemeen leuk om op je hand of schouder te zitten.

Je ratten vinden het ook leuk om op verkenningstocht te gaan. Pas daarom op met bijvoorbeeld losliggende kabels in de woonkamer, want de ratten gaan eraan knagen. Probeer daarom zoveel mogelijk kabels weg te werken in kabelgoten.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top