U bent hier: Home » Knaagdieren » Rat in ademnood
Rat in ademnood

Rat in ademnood

Problemen met luchtwegen

Ratten zijn gevoelig voor problemen met de luchtwegen. Niest je rat veel of heb je een ‘reutelende’ rat, een rat die zwaar ademhaalt? Dan kan het zijn dat je rat een probleem heeft met zijn luchtwegen. Je rat voelt zich dan doorgaans niet lekker en zal minder willen spelen en meer slapen.

Onderzoeken

Laat de dierenarts je rat onderzoeken om achter de oorzaak te komen. Problemen aan de luchtwegen kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stof in de bodembedekking, ammoniakdampen of tocht. Je rat kan echter ook een bacterie of een infectie onder de leden hebben, waardoor hij erg ziek wordt en ademhalingsproblemen krijgt.

rat

Antibiotica

Je dierenarts zal je rat een behandeling met antibiotica voorschrijven. De antibiotica kun je meestal oraal, met behulp van een spuitje, of via het voedsel toedienen. Maak een antibioticakuur altijd af! Ook al gaat het inmiddels een stuk beter met je rat. Soms kunnen homeopathische middeltjes of vernevelapparaten ook helpen.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top