U bent hier: Home » Honden » Je hond borstelen
Je hond borstelen

Je hond borstelen

De hoeveelheid en het type van het verzorgen dat uw langharige hond vereist is afhankelijk van de vraag of hij een enkele of dubbele vacht (een met een ondervacht), de lengte van de vacht (een centimeter of meer), en of hij bevedering heeft (een langere pony van haar op de oren, borst, benen en staart). Afghaanse honden hebben dikke, zijdeachtig, fijn haar; Maltese en Yorkshire Terriers hebben zijdeachtige enkele lagen; en Cavaliers, Engels, Ierse en Gordon Setters en Golden Retrievers behoren tot de rassen met bevedering. Andere rassen met lang haar of bevedering zijn onder Cocker Spaniels, Engels Cocker Spaniels, Engels Springer Spaniels, Welsh Springer Spaniels, Soft-Coated Wheaten Terriers, Papillons, langharige Tekkels, Bearded Collies, Shih Tzu, Lhasa Apso, Havanese, Berner Sennenhond , Pekinees en Tibetaanse Terriërs.

Honden met zijdeachtige lagen of bevedering zijn zeer gevoelig voor klitten. Kam ze minstens om de dag, maar elke dag beter zou kunnen zijn, want dan wordt het nooit zo erg dat het lastig is om je hond te kammen.

Honden met dubbele lagen gaan in de rui – dat is alles wat er is. Kam en borstel ze op een regelmatige basis zodat dode haren worden verwijderd, zo blijft je huis ook langer schoon.

Wij adviseren

Om het borstelen gemakkelijk te maken adviseren wij de FoOlee borstel. De Foolee kam verwijdert pijnloos de dode haren, en is aanbevolen door dierenartsen.

foolee

  • Wees heel voorzichtig met uw Foolee® borstel, niet laten vallen want de kam is zeer nauwkeurig bewerkt, zelfs een lichte schok op het snijblad kan de kam beschadigen. De borstel na gebruik weer terug in het hoesje doen.
  • Uw borstel alleen gebruiken voor de vacht van uw huisdier. Eventuele wonden en plekken vermijden.
    Wees ook voorzichtig op de gevoelige gedeelten (bek, geslachtsdelen, anus, kussentjes, oren, ogen…).
  • De Foolee® borstel is niet geschikt voor een vacht met veel klitten. Goed de vacht van uw dier controleren alvorens de borstelbeurt te beginnen.
  • U moet altijd met de haargroei mee borstelen, zonder te duwen of te forceren. Niet terugkomen op de al geborstelde delen, zo kan er een “gat” in de vacht ontstaan of de huid van uw dier geïrriteerd raken. De huid van uw dier niet borstelen als deze rood is,  eventueel de dierenarts raadplegen.
  • Het is belangrijk dat de Foolee® borstel  op een schone en droge huid gebruikt wordt.
    Dit maakt het borstelen gemakkelijker en uw borstel gaat zo langer mee.

De kammen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten, voor grote honden en kleine honden.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top