U bent hier: Home » Honden » Houd je hond koel!
Houd je hond koel!

Houd je hond koel!

hijgende hond

Honden kunnen bijna niet zweten

Ze kunnen bijna niet zweten en moeten het vooral hebben van hijgen om af te koelen.  Daarom is het belangrijk om goed op te letten of je hond het niet te heet krijgt!

Verschillen

Niet alle honden hebben even snel last van de warmte. Honden met een dikke vacht hebben het vaak snel heet. Maar ook de honden met korte neuzen hebben het moeilijk. Zij krijgen in de hitte al snel ademhalingsproblemen en koelen minder makkelijk af door te hijgen. Honden met korte haren hebben vaak wat minder snel last van warmte. Maar pas op: daar waar de vacht heel dun is, en ook waar weinig pigment zit zoals bij witte honden of honden met lichte neuzen, kunnen ze wel last krijgen van zonnebrand!

Schaduw

Zorg dus dat je hond de schaduw kan opzoeken, bijvoorbeeld met een parasol of zonnescherm. Er bestaan speciale matjes en halsbanden die de hond koel kunnen houden. Zeker voor de kortneuzige rassen kunnen die heel handig zijn. Voor veel honden is een waterbadje in de tuin of een sproeier helemaal geweldig: lekker in het water spelen is leuk en koelt af!

Met je hond spelen

Actief bezig zijn met je hond doe je natuurlijk niet op het heetst van de dag. De beste tijd om met de hond te spelen, fietsen of rennen is de vroege ochtend, als het nog niet zo warm is. Let op waar je de hond laat lopen: heet asfalt of zand doet pijn aan zijn voeten! En uiteraard laat je de hond nooit achter in de auto, ook niet voor eventjes…

Op www.licg.nl vind je nog meer zomertips.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top